DECEMBER 2018
13 december
Härliga luciabilder. "katter som slumrar sött" och en fantastiskt fin bild i DN:s namn och nytt med lussekatter från bokstavligtmalat.se
12 december
Trot eller ej, men hela familjen Olvondahl kom hit till oss i Norrtälje, så vi fick en chans att se Alma och Henry IRL!

11 december

Vilket fint julkort vi fick idag!
Alma och Henry i tomtedräkter, såå söööta! Skönt att se två glada pigga små barn. Men eftersom vi har små kattungar hemma har vi svårt att hälsa på dem, eftersom de bor en bra bit bort från Norrtälje.

Här har kattungarna etablerat sig i vardagsrummet där de verkar trivas med mamma Signe. Däremot uppskatta inte Lilja att de tagit hennes rum i besittning.

Nu har vi nog bestämt vad kullen ska få för namn. Namnen blir troligen efter ett av kärleksparen i operan Cosi fan Tutte skriven av Wolfgang Amadeus Mozart.
10 december
Nu börjar Signe flytta på ungarna, vilket i och för sig är normalt, men blir ett schå för oss att leta efter kattungarna under sängar och soffor. Hon var dock nöjd med att få placera ungarna i en korg i soffan. Fungerar väl i alla fall idag.

Här ligger de rofyllt och sover efter att fått di.

9 december
Norrtälje julmarknad med traditionsenlig julfest hos oss tillsammans med andra abessinierägare. Catharina tipsade om hur man enkel får små kattungar att börja äta fast föda. Kan behövas eftersom våra kattungar nu behöver extramat för att hålla vikten och öka.

5 december
Mr Lennox vill gärna vara med på bild på hemsidan.
Kommer att lägga in bilden på hans egen sida.
Nostalgibilder: Har idag överfört bilder från mobil och fann två fina bilder på Chablis, en ljuvlig katt som alltid var som en extrakatta till de andras kullar. Ovan bild från december 2015 (applekullen) och den till vänster från 8 maj 2017 (brexitkullen)
4 december
Nu är kattungarna snart 3 veckor. I morse gjorde hanen sin första utflykt utanför bolådan Här syns båda på väg ut: hanen till vänster och honan till höger. Tyvärr dålig skärpa, men så blir det när man ska fånga små kattungar på bild!

 

1-2 december
Våra katter hade kattvakt som tog hand om den när vi människor i huset for till Örebro på traditionell julfest. Varje första advent har vi varit där i minst 36 år. Dock har Anqi inte alltid kunnat följa med då vi ofta haft småttingar hemma.